Welkom op de website van Showband Sandido.
Welkom op de website van Showband Sandido.
Welkom op de website van Showband Sandido.
Majorettes
 • Junioren
 • Senioren


 • Junioren  Showband Sandido heeft een eigen junior groep. Deze groep bestaat momenteel uit 5 gezellige en vooral fanatieke meiden en 1 fanatieke en stoere jongen.
  Zoals jullie lezen, is deze groep op dit moment erg klein. Wij hopen dat er binnenkort weer een aantal enthousiaste kinderen zich opgeven.
  De junior groep varieert van 4 t/m 12 jaar en zij oefenen op maandagavond van 18.15 uur tot en met 19.45 uur.
  Bij de junioren worden de beginselen van het twirlen aangeleerd. Ze leren om te gaan met een baton en ze leren te ‘dansen’ op muziek. Als de draaien er een beetje inzitten, gaan de junioren ook showtjes leren, die ze op straat aan iedereen mogen laten zien.
  De trainingsavonden beginnen ze met een goede warming up. Na de warming up worden de draaien geoefend en oefenen ze de themashow (voor bijvoorbeeld Koninginnedag). Na een korte pauze komen de senioren erbij en worden de straatshows geoefend. De avond voor de junioren wordt afgesloten met een cooling down.

  Majorettes1Majorettes2  Senioren  Voor iedereen die houdt van majorette/ twirl ben je bij ons aan het juiste adres. Het "ouderwetse" draaien, stappen en marcheren leeftijd varieert van 14 t/m 25 jaar. Er wordt geoefend op maandagavond van 19.15 uur tot en met 21.15 uur.

  Majorettes3Majorettes4


  De senioren zijn met verschillende onderdelen bezig. Zo oefenen zij op maandagavond onder andere ‘De show met de band’, die jullie op Koninginnedag kunnen bewonderen. Ook worden de straatshows geoefend, die zij niet alleen in Hendrik Ido Ambacht aan het publiek laten zien, maar ook in Duitsland (met de carnavalsoptochten), in België en in Frankrijk. En als laatste zijn de senioren nog druk bezig met hun ‘eigen’ show, de ‘Dance twirl’. Met hun dance twirl gaan zij naar concoursen en festivals door het hele land.

  De dance twirl is een show met muziek van nu, die samengesteld en uitgezocht is door de meiden zelf. De show waar ze nu mee bezig zijn heeft onder andere muziek uit de beroemde dansfilms ‘Step up’ en ‘Hairspray’. Op deze muziek wordt flink gedanst en getwirld door de meiden. Na een oefenavond zijn ze dan ook helemaal versleten.

  De oefenavond van de senioren begint met een warming up. Als de spieren warm zijn, worden de straatshows geoefend, samen met de junioren. Na de straatshows wordt de show met de band geoefend en kunnen ze even uitpuffen (en vooral bijkletsen) in de pauze. Na de pauze begint het harde werken, want dan gaan de meiden de dance twirl oefenen. De laatste 5 minuten worden gebruikt voor een cooling down, wat wel nodig is na zo’n fanatieke avond.

  Sinds afgelopen zomer mogen de senioren zich gelukkig prijzen met hun nieuwe pakjes, die op de foto ook te zien zijn. In de zomer mogen zij deze twirlpakjes ook laten zien aan hun publiek.

  Ben je al nieuwsgierig geworden en heb je ook zin om bij onze gezellige majorettegroep te komen? Schroom niet en kom eens langs in ons clubgebouw aan de Reeweg, op maandagavond. Er wordt getraind van 18.15 uur tot en met 21.15 uur.

   

  Waarschuwing:
  Je zou wel eens meteen lid willen worden en blijven, want het is erg gezellig en lachen, gieren, brullen, maar, er word natuurlijk ook serieus getraind...

  Majorettes5Majorettes6