Welkom op de website van Showband Sandido.
Welkom op de website van Showband Sandido.
Welkom op de website van Showband Sandido.
Geschiedenis
Sandido is op 31 augustus 1967 opgericht op initiatief van Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana uit Hendrik Ido Ambacht. Bij deze oprichting kreeg het de naam: Majorette,Tamboer en Trompetterkorps Sandido.

Geschiedenis 1

In deze periode was het korps, welke nog niet veel instrumenten bezat voornamelijk bezig met het binnenhalen van leden, oefenen, en natuurlijk allerlei acties voor de aanschaf van instrumenten. Het uniform bestond uit groene broek, rood jasje met wit overhemd en zwarte stropdas, voor de majorettes een witte plooirok met witte blouse en eveneens rood jasje en zwarte kolbak.

In 1973 werd er begonnen met een jeugdkorps wat zoveel leden aantrok dat er een heus jeugdbestuur aan te pas moest komen om het hoofdbestuur een beetje te ontzien
Geschiedenis2

Ook de majorette groep werd zo groot dat gesproken kon worden van een mega korps. Vele optredens in zowel binnen en buitenland ( waaronder Ostrow in Polen ) vielen dan ook ten deel.

Op het Internationale Tulip-Time Festival in Katwijk, waar delegaties uit Amerika, Canada en Zweden aan deelnamen, heeft Sandido zelfs de zilveren Tulp gewonnen.

Na enkele jaren werd gekozen voor een nieuw uniform in de kleuren groen met rood, dit keer een lang jasje en een modernere kolbak, zwart met rood.

Geschiedenis3

Toen deze aan vervanging toe waren, zijn deze geschonken aan een korps in Polen. Sandido kwam toen met een nieuwe kleur en wel donkerblauw met aquablauw, nu weer met een kort jasje en een pet.

Geschiedenis4Geschiedenis5

Geschiedenis6


Sinds 2002 draagt men het huidige uniform rood met blauw, met pet (incl. witte hoes) en zijn we weer terug met het langere jasje.

Geschiedenis7


Voor de majorettes is het een ander verhaal. Deze dames hebben meer uniformen gehad.

Geschiedenis8Geschiedenis9

Na het start uniform, hebben zij (in willekeurige volgorde) een goudkleurig uniformjurkje gehad met grote hoed en groene pluim, een groen met ecru uniformjurkje,een rood uniform met witte kolbak, een wit jurkje met rode pluim als hoofddeksel, een wit jurkje met zwart strikje, een wit met blauw uniformjurkje met jasje en een stewardesshoedje(blauw), en het huidige, rode blouson met rood rokje.

Geschiedenis10Geschiedenis11


Daarnaast hebben zij voor de twirl-wedstrijden diversen pakjes gehad.

Geschiedenis12Zoals bij vele verenigingen zijn er pieken en dalen en door omstandigheden is er een terugloop geweest van leden.
Het korps heeft thans een gezonde dosis motivatie en het zijn nog steeds de leden en de vrijwilligers die het korps samen met het bestuur en instructie naar een hoger peil brengen.

Omdat de naam steeds meer gewijzigd werd in Showband Sandido, is op de Algemene Leden vergadering van 2006 gekozen voor een officiƫle naamswijziging welke volgens statuten en huishoudelijk reglementen is goedgekeurd door de leden.

Het korps is een graag geziene gast in binnen- en buitenland en de optredens bevestigen dat Showband Sandido een vereniging is waarbij, muzikaliteit en gezelligheid prima samen gaan.

Kom eens langs in ons clubgebouw aan de Reeweg, Er staat een kop koffie of thee en een deskundig instructieteam voor u klaar. U bent van harte welkom.