Welkom op de website van Showband Sandido.
Welkom op de website van Showband Sandido.
Welkom op de website van Showband Sandido.
Blazers
Onze blazersgroep bestaat uit: trompetten, baritons, bassen, saxofonen en dwarsfluiten.

Deze groep is ondanks de kleine bezetting muzikaal op een goed niveau gebracht, wat blijkt uit de veelzijdigheid van deze blazers. Zowel in marsformatie als in concertvorm brengt deze groep voor elk wat wils ten gehore.Het onderdeel blazers kun je verdelen in:

- Trompet
- Bariton
- Bassen
- Saxofoon
- Dwarsfluit

Trompet


Het meest voorkomende blaasinstrument van Sandido is de trompet. De trompet is één van de hoogstklinkende koperen blaasinstrumenten met een heldere toon. Door het indrukken of loslaten van ventielen, kun je op dit instrument tonen maken. Deze ventielen zorgen ervoor dat de buis van het instrument verkort (hogere tonen) en verlengd (lagere tonen) kan worden. Het geluid van de trompet wordt geproduceerd door het vibreren van de lippen tegen het komvormige mondstuk.

Het leren spelen op de trompet vergt een bepaalde techniek die heel simpel en op speelse wijze aangeleerd wordt. Door gebruik te maken van moderne methoden bepaald u zelf hoe snel u de opleiding doet. Hierbij wordt u begeleid door een deskundig instructeur(trice ) die u de fijne kneepjes van het blazen bijbrengt. Het systeem is zo opgezet dat u na een zeer korte periode al een aardig stukje muziek kunt spelen.


Blazers1


Bariton

Door het eigentijdse geluid van de bariton is dit instrument niet meer weg te denken binnen de drumfanfares en orkesten. De bariton is een koperen blaasinstrument met 3 ventielen en heeft een helder geluid. U leert m.b.v. moderne technieken en lesmaterialen dit prachtige instrument te bespelen.

Blazers2


Bassen


Een onmisbaar instrument van alle orkesten, drumfanfares enz. is wel de bas. Dit toch wel zware instrument geeft zeer lage tonen en is alleen te bespelen als men een goede longinhoud heeft. De grootte van het instrument, zorgt voor een lage klank. De tonen van de bas, vormen dan ook de basis van het orkest.

Blazers3


Saxofoon


Sinds een aantal jaar heeft Sandido de saxofoon geïntroduceerd. De saxofoon is gemaakt van koper. Je brengt er geluid mee voort door te blazen door een rietje in het mondstuk. Door de grote range, is dit instrument zowel bij het hoge als het lage gedeelte in te zetten. Om op een rietje te kunnen blazen en de grepen aan te leren, wordt u opgeleid door een deskundige instructeur (trice). En u zal merken, u speelt zo een stukje muziek mee.

Blazers4


Dwarsfluit


Een instrument die ook bespeeld wordt bij Sandido, is de dwarsfluit. De dwarsfluit is van metaal gemaakt. 'Dwars' duidt op de houding van de fluit tijdens het blazen. Het instrument heeft een warme, heldere klank. U leert de basis, hoe moet ik inblazen, welke grepen komen hierbij kijken, hoe moet ik mijn fluit vasthouden, kortom allerlei technieken die onze instructeur (trice) u aanleert.

Blazers5


Lid worden?
Voor al deze instrumenten geldt dezelfde procedure. U krijgt een instrument in bruikleen waar u thuis en in het clubgebouw mee kan oefenen. U leert het instrument onderhouden en schoonmaken en het in perfecte conditie houden hiervan.

Heeft u, na het bezoeken van deze website, zin gekregen om een stukje mee te komen blazen, dan bent u van harte welkom. De blazers oefenen elke dinsdagavond van 20:00 uur tot en met 22:00 uur in het clubgebouw aan de Reeweg. De leerlingen oefenen van 18:30 uur tot en met 20:00 uur.